tisdag 7 april 2009

Principerna för mat just nu

Jag tror mycket på enkla lösningar på svåra utmaningar. Inte för enkla, men så enkelt det bara går. Här är principerna för matintaget just nu.

Äta sig mätt utifrån;
Långsamma kolhydrater i små mängder.
Fett i form av vegetabiliska olja och animaliskt fett (ej transfetter alltså).
Protein av helst fisk och fågel men även kött.

Jag beskriver inte ätandet som bantning eller diet. En viktig skillnad eftersom jag tror att våra tankar/ord skapar det mesta av det vi upplever. Jag äter helt enkelt som jag önskar just nu, precis som alla andra fast i mångas fall innebär det nog mindre genomtänkt och med mer hoppande. Och just nu så äter jag inte så mycket kolhydrater för att jag vill väga min matchvikt. Om allt går enligt plan så kommer denna del att öka senare.

Kanske man ska fira höstens matchvikt med en pasta eller två bland toscanas kullar?

Inga kommentarer: