...har gått utan större mängder kolhydrater men med desto mer aioli. Resultatet av det är att kroppen minskat tydligt i omfång, även om det är en bra bit kvar. Vilket är enligt plan eftersom hösten är den tid då jag ska stämma av om kroppen har hamnat i matchviktläge. Magen är dessutom mindre spänd och de vanliga gaserna de flesta av oss har lyser med sin frånvaro. Kroppen känns på något sätt lättsammare och jag hamnar sällan i stor trötthet efter att jag ätit. Tvärtom. En annan effekt är att jag som haft ett enormt intresse av att äta nu blir mätt på ett helt annat sätt och därmed inte heller är lika intresserad av att äta. Allt det här har bekräftats vid två tillfällen när jag valt att äta "som vanligt". En middag med indisk mat inkl ris och nan-bröd samt en hundrafemtis svennislunch med ost och dressing. I båda fallen så har jag känt mig betydligt mer ansträngd i magen och mättnadskänslan har mest bestått av en full mage, dvs ingen riktigt mättnad utan en obehaglig känsla av att ha för mycket mat i magen. På kvällen när jag skulle sova så var magen påtagligt spänd. Så mina normala avsteg var verkligen till nytta för att ge mig egna upplevelser av att det här känns rätt. En läkarundersökning i höst får sedan berätta om det givit mig några inre skador. Upplevelsen är dock positiv, så även om jag visste att det innebar viss negativ hälsopåverkan så skulle jag göra det här för jag blir av med en annan; bilringen (eller den kommande traktorringen).
Den viktigaste principen har alltså varit och är att inte späka sig dvs svälta eller hålla igen. Bara välja att äta vissa saker men inte andra. Vilket innebär att det jag valt att äta haft förmågan att göra mig mätt och nöjd. Jag konstaterar dessutom att jag varit mer mätt och nöjd än tidigare - samtidigt som jag gått ner i storlek! Jag repeterar; jag har alltså i jakten på min matchvikt varit mer mätt och nöjd än normalt och t o m blivit mindre intresserad av att äta rent generellt.
Vad har jag då valt bort? Socker och snabba kolhydrater men även alla andra kolhydrater i större mängder. Det som återstår är alltså protein, fett och små mängder långsammare kolhydrater ("bra GI").
Som tur är har jag alltid varit mer för fett än socker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar